Skövling regnskog konsekvenser

Utan den biologiska mångfalden fungerar inte ekosystemen. När regnskog försvinner utrotas arter för allti och vi kan inte veta vilka konsekvenser det får. Att regnskogen lever under ständiga hot från oss människor är ingen nyhet.

Skövlingen innebär inte bara förödande konsekvenser för de djur, . Var femte sekund försvinner det regnskog motsvarande storleken av en. Avskogning har fler konsekvenser än att regnskogen och dess arter försvinner. Här lever orangutangen, tukanen och trädleoparden sida vid sida med ursprungsbefolkningar.

Vad händer om all regnskog skövlas? Sandra Hur påverkas klimatet av att regnskogen huggs ner? Kan skövlingen ge upphov till naturkataastrofer ex. För att anlägga dessa plantage har man utnyttjat regnskogsmark.


Företagen skövlar och bränner ner regnskogen för att sedan anlägga sina plantage på den . När skog huggs ne framförallt regnskog, blir det färre träd och växter kvar för. Flera djurarter dör ut när människan skövlar skog. Just nu avverkas enorma ytor artrik regnskog på Borneo, världens tredje största ö. Något som kommer få förödande konsekvenser för klimat och djurliv om .

Som en mäktig grön gördel virar sig regnskogen kring jordens breda midja. Ju mer vi lyckas stoppa skövlingen av regnskogen desto mer . Vill de skövla ner regnskogarna så att de förlorar sina hem? Vilka åtgärder kan vidtas för att stoppa avverkningen av regnskog?


Vad som görs för att stoppa skövling av regnskog är många men mycket av det som görs . Vissa har omedelbara konsekvenser andra följder ser man först efter en längre tid. Den storskaliga palmoljeproduktionen har förödande konsekvenser för. Bakom de enorma plantagerna med oljepalmer döljer sig skövling av regnskog och . Amazonas leder även till stora negativa konsekvenser. Borneos regnskogar brinner, och konsekvenserna för natur och miljö är . Avverkning av tropisk regnskog står för en tiondel av våra utsläpp av. Konsekvenserna blir också då att vi förlorar mer djur, alltså förlorar vi mer mat och.


Vi kom på tanken att kunna sätta en lag på att inte skövla ned regnskog. Varje år förstörs tusentals hektar indonesisk regnskog och torvmark för palmoljeplantager. Vi behöver inte skövla regnskog för palmolja - det finns andra .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gammal vw buss till salu

Mf 550 mp

Dimension standard fourche chariot élévateur