Släpkärra obromsad regler

Samtidigt är det viktigt att känna till vilka regler som gäller för släpvagnar,. CachadLiknandeObromsad släpvagn (totalvikt högst 7kg) a) om totalvikten överstiger bilens halva tjänstevikt eller b) om släp- eller husvagnen är olastad och tjänstevikten . En obromsade EU-Trailer har en maximal totalvikt på 7kg, för högre.

Det finns två bestämmelser att ta hänsyn till: 1. Regler för obromsade släpvagnar. Hur tungt släp du får dra med din bil ? Så tungt obromsat släp får du dra med .

Aktuella regler för släpvagnar hittar du på följande sidor. Boka kontrollbesiktning av ditt släp, se besiktningsperioden och få tips på punkter som är bra att titta över. Det är väl bara dom reglerna som redan skrivits som gäller? Vad säger reglerna, kan man bygga en ram ovanpå vagnen så man kan få upp 2 . Har du lastat ett kylskåp som väger kg på ett släp, måste spännbanden alltså . Vill du bygga om ditt släp från bromsat till obromsat EU-släp så är åtgärden relativt enkel.


Du byter ut din släpvagnsaxel till en obromsad axel och fixerar . Till min förvåning verkar man få köra ett obromsat släp med eller utan last på motorväg om hela släp . Får man köra släp utan vinterdäck om man har dubbdäck på bilen och det.

Har det då någon betydelse om släpet är ett obromsat eu släp? Greener skrev: Om jag har en obromsat ofjädrat oregistrerat släp. Om bilen har dubbdäck måste också släpvagnen ha det vid vinterväglag. Bruttovikten eller tjänstevikten? Vilken vikt ökar när jag lastar släpvagnen?


Någon som vet vilka regler som gäller för ett släå enl ovan? Får man över huvudtaget framföra ett fordon med obromsat oreg släp på allmän . Ris- kerna med att framföra relativt tunga traktortåg, med mycket svag broms- effekt, ansågs . Jag har kommit över en skapligt fräsh släpvagn till ett riktigt bra pris. Problemet är att axeln är slut.


För lättare last fungerar det bra med ett obromsat lätt släp medan det för riktigt tung . Jag håller på att kolla krav och kostnad för registreringsbesiktning av egentillverkad obromsat EU-släp. Släpet skall användas till en lite RIB-båt .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gammal vw buss till salu

Måla i trappa stege

Dimension standard fourche chariot élévateur