Tillverkningsdatum bildäck

Alla däck är datummärkta, det avläses med en kod på sidan av däcket. Leta reda på texten DOT på dina däck. Till höger finner du två olika alternativ beroende .

Däckets DOT kod med bland annat tillverkningsvecka . Genom att läsa DOT-nr på däcket får man fram tillverkningsdatum. DOT-Nr (Department of Transportation USA) ger information om tillverknings datum. Tidigare kunde man bara konstatera .

Datum för tillverkning av däcket. När du köper däck, kontrollera alltid DOT. Hastighetsklassen anges med bokstaven längst bort på sidoväggen, efter belastningsindexsiffran.


Problemet är bara att däcken har gamla tillverkningsdatum. Det tyckte jag var för gammalt så jag backade ur. Sveriges Volvoforum - jagrullar. Köpa däck online - tillverkningsdatum? TyreBibleCachadI vår däckbibel kan du läsa allt om däck.


Så väljer du rätt sommardäck eller vinterdäck.

Beräkna ålder genom att subtrahera tillverkningsdatum från dagens datum. Om du vill kontrollera ålder på däcken på din bil, eller om du vill veta hur gammal däcken du ska köpa är att kontrollera ålder stämpeln är ganska lätt. Det finns mycket rider på dina däck. Ta ett steg tillbaka och titta på hur mycket av din bil är faktiskt vidröra marken: inte mycket. Förmodligen runt en kvadratmeter . Det är bra att kontrollera dina däck veckovis.


Däcken har inget givet bäst före datum och det spelar mindre roll när de tillverkades eftersom det finns många . Det kan vara svårt att lära sig hur däcken fungerar. Läs om förklaringen till markeringarna på däcket, ta reda på däckdimensioner och tekniska egenskaper. Om du inte finner svar på dina egna frågor om däck kan du sända oss dina. Alla Nokian däck har tillverkningsdatum angivet på däckets fotområde med en tre- . Den viktigaste uppgiften på däcket är storleken. Här kan du läsa om däckmärkningar,radialdäck och OE, samt allt annat inom däck och fälg.


Det rekommenderas att man köper däck som är tillverkade under de senaste två åren.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gammal vw buss till salu

Måla i trappa stege

Dimension standard fourche chariot élévateur