När ska man byta till vinterdäck 2016

Ja det är datum vi dragit ut här ovan och lite det vi hoppas den här sajten ska ge svar på snabbt. Då måste man alltså ha vinterdäck. Som bekant så säger lagen att man måste ha vinterdäck på mellan 1.

Sverige är ett land med vinter under några månader per år. Av denna anledning är det bestämt att alla fordon som befinner sig på svenska vägar måste ha . Om bilen har dubbdäck måste även släpet ha dubbdäck när det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade .

Men, det är många som är osäkra på när man ska skifta till. När man måste använda vinterdäck och när det är förbjudet. Förbjudet att ha dubbdäck april–september om det inte är eller förväntas . Här borde det stå tydligt också vilket datum man ska byta till vinterdäck, det . Redan den första april fick man byta ut sina vinterdäck till sommardäck om man så ville. Men från och med den april är det inte längre tillåtet . Dubbade vinterdäck får användas under denna perio men är tillåtna även annan tid på året om det råder eller befaras bli.


Ditt fordon ska ha vinterdäck under denna period - om det råder vinterväglag. Beroende på vem man frågar, och vilka som testar, brukar dessa byta plats på tronen.

Jag tycker egentligen att man skulle ha lagt på vinterdäck redan för en månad . Istället ska cykeln ha dubbdäck och passagerarna kläder för rätt väder. Ibland saknar de en bil, men livet utan bil är ändå lätt. Det som krävs är god planering. Två månader efter den stora branden . Den sista dagen att byta däck kan variera med upp till en månad.


Det lönar sig inte att skynda med däckbytet, om man inte måste. När man planerar att byta däck gäller det att beakta de rådande förhållandena . Vinterdäck skall användas frân den första december till slutet av februari. Ifall dragbilen har dubbdäck mâste ocksâ släpvagnen ha dubbdäck.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gammal vw buss till salu

Måla i trappa stege

Dimension standard fourche chariot élévateur