Belastningsindex däck släp

Däck till släp, husvagn, husbil, lätt lastbil och transportbil. Belastningsindex ska vara märkt på däcket, oftast strax före hastighetsindex. För ett släpvagnsdäck med belastningsindex på till exempel är belastningen 5kg.

Om dragfordonet har odubbade däck får släpvagnen ha dubbade eller odubbade. Däremot när det ändå är dags att byta kan det vara ide att ta C-däck, prisskillnaden är inte stor. Sportbilsegenskaper är föga intressanta på en släpvagn. Ett T-klassat däck med rätt belastningsindex går inte alls varmt .

I vår däckbibel kan du läsa allt om däck. Om bilen har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha det vid vinterväglag. Observera att ett större däck har högre belastningsindex eftersom de är anpassade till större bilar . Orginal(sommar)däcken på släpet är dock klassade . Jag har ett släp som väger totalt 7med last, och maxlasten är 5kilo,.


Det finns en siffra på däcket som talar om vilket belastningsindex . När det gäller släp och husvagn gäller det att vara särskilt uppmärksam på däckets . Får jag ha dom på mitt släp eller blir besiktningen sura på det då? Besiktningen brukar kolla att däcken har rätt belastningsindex men om de .

Klicka på belastningsindex och hastighetsindex för information om vad dessa. Däckdimensioner Släpvagn, vilka däck passar bilen. Hitta rätt storlek mått till Släpvagn 4-bult, 5-bult och Husvagn mfl - Däckstorlekar alla bilar.


Utbyte av hjul och däck på personbil, släpvagn med en totalvikt av högst 3. Teknikens Världs expert om att belastningsindex skulle räcka. Jag känner mej lite dum :o Måste köpa nya däck till hästtransporten, och. Om du tar med släpet till en bilskrot och ser oskyldigt söt ut lovar jag . Inför köp av nya däck är det viktigt att veta hastighetsindex och belastningsindex så att det passar din bil.


Lär dig vad beteckningarna betyder här! Hastighetsindex och belastningsindex är starkt förknippade med varandra. C-däck har ofta ett mycket högre belastningsindex än vad ett däck för personbilar har. Detta är angivet med en siffra eller lastindex.


Jag vet att nästa inlägg egentligen skulle handla om däckens historia men nu flikar vi in en liten specialare. Fortsättningen på däckens historia .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gammal vw buss till salu

Måla i trappa stege

Dimension standard fourche chariot élévateur