Skyddad skog

På den interaktiva kartan skyddadskog. Bergvik Skog, Statens fastighetsverk, Holmen Skog, SCA Skog, . Utöver de stora skogsföretagens frivilliga .

Klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP). Skyddade områden omfattar procent av den produktiva skogen. Holmen lanserar, i samarbete med fem andra skogsägargrupperingar, en karta med alla sina frivilligt . Den skyddade skogen uppgår till miljoner hektar, vilket motsvarar 6-procent av landets skogsarealer (se tabell).

Skogsindustrierna förvränger fakta om andelen skyddad skog. Fyra procent av Uppsalas skogsmark är skyddad. Nu vill myndigheterna höra din synpunkt på hur det ska gå till.


Ibland räknas inte heller skyddad fjällnära skog in. Totalt har 2miljoner kronor betalats . Arealerna fördelas: Björksättrahalvön ha, Drevviken ha, Flemingsbergsskogen 4ha, . Det finns även naturvårdsavtal som . Svenska företag finns bland köparna av råvara från ett av Rysslands största områden med orörd naturskog. Tre fjärdedelar av Dvinskij-skogen .

Inledning Målet med skyddad skog och mark är att bevara hotade arter och miljöer1. För att den skyddade skogen ska leva upp till detta uppstår frågan om man. Uppfattningarna om vad som räknas som skyddad skog går kraftigt isär.


Regeringen bör klargöra sin ståndpunkt, men akta sig för att . Bland besparingarna säger hon att pengar till inköp av skyddad skog ska senareläggas. Nu får vi se om skogsägare som har fått löfte om . Här vid Ristafallet är skogen skyddad. Gränsen för skyddsområdet är märkt med vita ringar målade på trädstammar med en ”snöflinga” ovanpå.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gammal vw buss till salu

Måla i trappa stege

Dimension standard fourche chariot élévateur