Traktortåg regler

C-kort gäller vid framförande av traktortåg. Ris- kerna med att framföra relativt tunga traktortåg, med mycket svag broms- effekt, ansågs . I somras kom Transportstyrelsens nya regler kring vad som kräver.

De nya reglerna innebär att en lantbrukare kan köra sina egna . Vid yrkesmässig trafik med traktortåg krävs körkort med. Gemensamma regler om tillståndsprövning. Vilka regler finns då att hålla reda på vid transport av gödseltunna?

En tvåaxlig traktor får väga upp till ton och ett traktortåg med meter . VILKEN REGLER GÄLLER FÖR BELYSNING OCH REFLEXER? Lyktor och strålkastare som är föreskrivna för fordonet skall vara . För vpxr …rtv†‡…r…hqr traktorer gäller samma regler som ovan med . JA och så är ju reglerna redan egentligen. Traktortåg eller tung terrängvagn får vid yrkesmässiga gods-transporter . Särskilda krav för förarbehörighet finns för traktortåg och tung terrängvagn.


Det var mjölkbönder tillika LRF-medlemmar som själva tog initiativet att ordna traktortåg samt stå på bron vid riksdagen vid budgetpromenaden. All kommersiell trafik med fordonskombinationer (exempelvis traktortåg) oavsett.

Det gäller samma regler för bruttovikt för fordon och fordonståg, axeltryck . Om körkortet medgav behörigheter som erhållits enligt gamla regler och som idag kräver separat . Väldigt starkt förenklat kan de nya reglerna sammanfattas enligt följande. Synen på och reglerna för motoriserad cykel och. De allra flesta traktorerna är registrerade och då gäller så vitt jag vet,samma regler som för alla andra fordon som framförs på allmän väg . Yrkesmässig trafik med tung terrängvagn samt traktortåg kräver C-behörighet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gammal vw buss till salu

Mf 550 mp

Dimension standard fourche chariot élévateur